USD 32,52
EUR 34,79
ALTIN 2.420,88
BIST100 9.711
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ağır hasarlı binalardan eşya almak yasaklandı

Dün akşam saatlerinde Hatay'da yaşanan depremin ardından depremden etkilenen illerde hasarlı binalardan eşya almak yasaklanıyor.

Ağır hasarlı binalardan eşya almak yasaklandı
21 Şubat 2023 | 17:04
Son Güncelleme:

Hatay'da akşam saatlerinde meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerde binasına eşya almaya giren depremzedeler göçük altında kaldı.

Bu kapsamda depremden etkilenen illerde hasarlı binalardan eşya almak yasaklanıyor.

Hasarlı binalardan eşya alımı yasaklandı

Artçıların devam etmesi nedeniyle olası yıkım ve çökmelere karşı tedbirler artırıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ağır hasarlı binalardan eşya alımının durdurulduğunu ve acil yıkılacak binalara girişin yasaklandığını duyuran Vali Gül, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Müstakil ve artçı depremler devam etmektedir. Acil yıkılacak binalara giriş yasaktır. İkinci bir karara kadar ağır hasarlı binalardan eşya alma, kısıtlı sürede girme çıkma tamamen durdurulmuştur."

İkinci bir karara kadar yasak

Malatya Valiliği de ağır hasarlı binalardan eşya çıkarılmasını yasakladı. Can güvenliği nedeniyle alınan karara uyulmasını istenen yazılı açıklamada, "İkinci bir karara kadar ağır hasarlı binalardan eşya alma, kısıtlı sürede de olsa tamamen durdurulmuştur. Vatandaşlarımızın bu konuda ilgili birimlerden herhangi bir izin talebinde bulunmamaları, kolluk kuvvetlerine izin konusunda baskı yapmamaları, can güvenliği nedeniyle belirtilen yasak kararına uyulması önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.