USD 32,57
EUR 34,73
ALTIN 2.486,63
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

AFAD Sakarya Selde Kalanların İmdadına Yetişti

Zonguldak’ta yaşanan yoğun yağış sonrası meydana gelen sel felaketine AFAD Sakarya ekibi de destek verdi.

AFAD Sakarya Selde Kalanların İmdadına Yetişti - Sayfa 1

Özellikle Karadeniz Bölgesinde yaşanan yoğun yağışlardan dolayı ani su baskınları ve sel olayları vatandaşların mağdur olmasına sebep oldu. Zonguldak Gökçebey ilçesinde yaşanan sel olayında mahsur kalan vatandaşlar ve aileler Sakarya Afet Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü personelleri tarafından kurtarıldı.

AFAD Sakarya Selde Kalanların İmdadına Yetişti - Sayfa 2

AFAD, SULAR ALTINDA KALAN MAHALLEDE VATANDAŞLARI BOTLA KURTARDI

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde etkili olan çok kuvvetli yağış sebebiyle 30'a yakın ev etkilendi. AFAD ekipleri botla mahsur kalan vatandaşları kurtardı. Sular altında kalan mahalle dron ile havadan görüntülendi.

AFAD Sakarya Selde Kalanların İmdadına Yetişti - Sayfa 3

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Gökçebey ilçesinde çok kuvvetli yağış etkili oldu. Yağışın ardından Namazgah köyünden akan sel suları derenin debisinin yükselmesiyle Çay Mahallesi'ndeki evleri bastı. 30'a yakın evin giriş katı sular altında kaldı. Yer yer bir metreyi aşan su seviyesi nedeniyle vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Sakarya ve Zonguldak'tan AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Mahsur kalan vatandaşlar arama kurtarma botuyla evlerinden kurtarıldı. Bazı küçük çocuklar kurtarılma anlarını pencerelerden seyretti. Polis ekipleri de kurtarma çalışmalarına katılarak küçük çocukları kucaklarına alarak güvenli bölgeye taşıdı.

AFAD Sakarya Selde Kalanların İmdadına Yetişti - Sayfa 4

Bir engelli vatandaş da AFAD ekiplerince botla taşındı. 14 vatandaş AFAD'ın botuyla kurtarıldı. Kendi imkanlarıyla kurtarılan 100'e yakın vatandaş bölgeden tahliye edildi. Botla kurtarma çalışmaları ise halen devam ediyor. Öte yandan kurtarılan bazı vatandaşlar yurtlara ve otellere yerleştirildi.