USD 32,57
EUR 34,73
ALTIN 2.486,63
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Adıyaman'da kurtarılan Eylül'e, anne babası siper oldu

Depremin yıktığı Adıyaman'da enkaz altından sağ çıkarılan 10 yaşındaki Eylül'ün hayatı için anne babasının yaptıklarını kurtarma ekibi anlattı.

Adıyaman'da kurtarılan Eylül'e, anne babası siper oldu
22 Şubat 2023 | 14:57
Son Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından bölgeye hızla arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Gümüşhane Belediyesi itfaiye ekipleri de çalışmalara destek olmak için bölgeye gitti.

Ekipler, Adıyaman'ın Malazgirt Mahallesi 1071 Sokak'taki 5 katlı binanın enkazından 30 saat sonra Eylül İklim Bali'yi sağ çıkardı, anne ve babasının ise cansız bedenlerine ulaştı.

Tedavi görüp, taburcu edilen küçük kız, akrabasına teslim edildi. Ölen anne-babanın, korumak için kızlarının üzerine kapandığı, bu sırada beton blokun altında kalarak can verdikleri ortaya çıktı.

"Halı sandığımız şey annesiymiş"

Eylül İklim Bali'yi kurtaran ekipte yer alan Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, şunları söyledi:

Ses dinlediğimizde Eylül'ü duyduk. Eylül, 'Buradayım' diye bağırıyordu. Çalışmalarımıza başladık. Eylül'ün yüzüne zarar vermeyecek bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Enkazın ilk parçasını açtık, çocuğumuzun yüzünü gördük. Onun o gözlerinin parıltısını gördüğümüz zaman ekip olarak duygusal bir an yaşadık. Eylül'ün üzerindekini yastık veya halı sandık meğer annesiymiş. Annesi depremde Eylül'ün üstüne kapanıp, kurtarmak için çabalamış, baba da onlara siper olmuş. Anne ve babasının vefat ettiğini anlamaması için zarar görmemesi gerektiğini söyleyerek, Eylül'e yüzünü kapatacağımızı söyledik.