USD 32,49
EUR 34,94
ALTIN 2.431,20
BIST100 9.808
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Adapazarı’ndan Hatay’a bilim köprüsü kuruldu

SUBÜ’nün de paydaşlarından olduğu ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Adapazarı-Hatay Bilim Köprüsü’ başlıklı proje ile depremzede çocuklarla buluşularak 29 farklı bilimsel etkinlik gerçekleştirildi.

Adapazarı’ndan Hatay’a bilim köprüsü kuruldu - Sayfa 1

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) de paydaşlarından olduğu, Sakarya Valiliği himayesinde ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında kabul gören ‘Adapazarı-Hatay Bilim Köprüsü’ isimli proje ile Hatay’ın Kırıkhan, Kumlu ve Hassa ilçelerinde bilim şenliği düzenlendi. Okul öncesinden lise seviyesine kadar tüm öğrencilerde uygulamalı atölyelerle ve gösterilerle bilim alanında farkındalık oluşturmayı hedefleyen projenin destekçileri arasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adapazarı Belediyesi, Adapazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sivil Aktivite ve Girişimcilik Ağı da bulunuyor.

Adapazarı’ndan Hatay’a bilim köprüsü kuruldu - Sayfa 2

Şenlik detayları

Bilim şenliğinde; teleskop ile güneş ve yıldız gözlemi, STEAM uygulamaları, doğa ile teknolojinin birleştiği bilimsel etkinlikler, kodlama, seramik, sanal uygulamalar, doğa ve bitki atölyeleri gibi 29 farklı bilimsel etkinlik planlandı. ‘Adapazarı-Hatay Bilim Köprüsü’ isimli projede SUBÜ Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı’ndan Öğr. Gör. Mine Çilli’nin atölye liderliği ve Peyzaj Topluluğu’ndan öğrencileri Sudenur Demirci, Dilan Nur Işık ve Ertuğrul Civelik rehberliği ile ‘Kendi Küçük Bahçeni Oluştur’ ve ‘Dönüştür Bitki ile Buluştur’ atölyeleri gerçekleştirildi. Atölyelerde katılımcıların dikim ile repikaj uygulaması yapmaları ve kendi seçtikleri canlı ve cansız materyallerle tasarım oluşturmaları sağlandı. Geri dönüşüm temalı atölyede günlük yaşamda ortaya çıkan atıkların farklı materyallerle süslenip yetiştirme ortamı olarak nasıl kullanılabileceklerine dair örnekler gösterildi. SUBÜ Ferizli MYO’dan Öğr. Gör. Şebnem Noyat’ın atölye liderliğinde ‘Seramik Atölyesi’ ile ‘Kendi Oyuncağımı Tasarlıyorum’ atölyeleri yapıldı. Karasu MYO’dan Öğr. Gör. Dr. Mehmet Alper Cantimer’in atölye liderliğinde ise ‘Sanal Müze ile Geçmişimi Öğreniyorum’ isimli atölye düzenlendi.