USD 32,57
EUR 35,01
ALTIN 2.461,30
BIST100 9.890
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Adapazarı’ndaki o şirketin mal varlığı durduruldu

Önce ABD şimdi de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Adapazarı’nda faaliyet gösteren Alfay şirketi hakkında karar alınmasını istedi. Şirketin mal varlıklarının dondurulduğu resmi gazetede yayımlandı.

Adapazarı’ndaki o şirketin mal varlığı durduruldu
05 Haziran 2021 | 14:40
Son Güncelleme:

MAL VARLIKLARININ DONDURULMASINA KARAR VERİLDİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1373 (2001) Sayılı Kararı Doğrultusunda Bazı Kuruluş ve Kişilerin Tasarrufunda Bulunan Türkiye’deki Malvarlıklarının Dondurulmasına İlişkin Karar almasının ardından Teröre finansman aktardığı belirlenen Adapazarı İlçesi’nde faaliyet gösteren Alfay İnşaat Turizm Dış Ticaret Şirketinin mal varlıklarının dondurulmasına karar verildi.

İŞİD’E DESTEK VERİYORMUŞ

Aynı şirketle ilgili ABD Hazine Bakanlığı, IŞİD’e mali destek veren Türkiye’deki bazı kişi ve şirketlere yaptırım kararı aldı. Listede, daha önce El-Kaide ve IŞİD’de emirlik yaptığı belirtilen, Türkiye’de ise Sakarya Adapazarı’nda ikamet etmiş olan İdris Al-Fay ile kardeşi İbrahim Al-Fay ve bunların Sakarya’da kurduğu “AlFay İnşaat Turizm Dış Ticaret” adlı şirket var. Yaptırım kararı alınan bir diğer isim ise Hatay Reyhanlı’da ikamet eden Suriye vatandaşı Alaa Khanfurah Resmi Gazetede yayınlanan karar gereği bahsi geçen şirketlerin mal varlıkları donduruldu.