USD 42,50
EUR 49,54
ALTIN 5.759,65
BIST100 11.007
Adapazarı’nda Öncelik Kentsel Dönüşüm: 2025 Yılı İçin Yeni Projeler Geliyor - Sayfa 5

Engellilere Erişim ve Hizmet Vurgusu

Dünya Engelliler Günü kapsamında konuşan Başkan Işıksu, her insanın engelli adayı olduğunu hatırlatarak, “Engelliler için asıl mesele ayrıcalıklı olmak değil, erişilebilir hizmet almaktır. Empati kurarak her hizmette bu bilinçle hareket ediyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda yürüttüğü çalışmaları örnek alarak Adapazarı’nda engellilere yönelik projeleri geliştirdiklerini belirtti.

Adapazarı’nda Öncelik Kentsel Dönüşüm: 2025 Yılı İçin Yeni Projeler Geliyor - Sayfa 6

Mahalle Yenileme ve Kültürel Projeler

Adapazarı’nda “Mahallemi Güzelleştiriyorum” projesi kapsamında 825 sokak yenilenirken, altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla mahallelerin modernize edildiği açıklandı. Kültürel değerlerin yaşatılması için Adapazarı Ticaret Müzesi, Deprem Müzesi, Orhangazi Miğfer Müzesi ve Mutfak Kültürü Müzesi projelerinin tamamlandığında toplamda 4 müzenin şehre kazandırılacağı ifade edildi.

Adapazarı’nda Öncelik Kentsel Dönüşüm: 2025 Yılı İçin Yeni Projeler Geliyor - Sayfa 7

2025 Yılı Hedefleri

Başkan Işıksu, konuşmasını “Milletimizin mutluluğu ve hayır dualarında yer almak, bizim için en büyük motivasyondur. 2025 yılı için birlik ve beraberlik içinde daha güçlü projelerle çalışmaya devam edeceğiz” diyerek tamamladı.