USD 32,50
EUR 34,78
ALTIN 2.424,36
BIST100 9.732
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Adapazarı Belediyesi Kadın Konuk Evi İnşa Edecek

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, belediyenin inşa etmek istediği kadın konuk evinin temelinin kısa süre içerisinde atılacağı müjdesini verdi.

Adapazarı Belediyesi Kadın Konuk Evi İnşa Edecek
25 Kasım 2022 | 16:14
Son Güncelleme:
DENİZ KELEŞOĞLU/HABERFOKUS

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığının 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Gar Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasına katılan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Öncellikle belirtmem gerekir ki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olan Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi gerçekten çok güzel çalışıyor. Peki biz Adapazarı Belediyesi olarak ne yapıyoruz? 100 bini geçen belediyelerin kanunen yapmak durumunda olduğu bir nevi kadın misafirhanesi diye bir çalışma var. Onun şu anda projelendirmesi bitti. Muhtemelen önümüzdeki yılın başında da olabilir, bu yılın sonunda da olabilir inşaatı başlatmayı düşünüyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı sistemin Sakarya’da çok iyi çalıştığına da vurgu yapan Işıksu, “Sakarya’da da sistem çok iyi çalışıyor. Bende önceki dönemde il müdürü olarak sistemi çok iyi biliyorum. Sakarya'da güzel bir sistem var iyide çalışıyor, barınma ihtiyacı olan hanımefendilerle ilgili zorluklar var. Onları şimdilik güvenli alanlarda misafir ederek çözüyoruz ama biz bir yerleşke olsun istiyoruz. 100 bin nüfusu geçen belediyelerinde yapmak durumunda olduğu konulardan biri bu. Bizde bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı güzel ve büyük çalışmalara katkı sağlasın diye belediye olarak bu faaliyeti inşallah hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.