USD 32,21
EUR 34,78
ALTIN 2.449,31
BIST100 10.329
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Acil Durum Hastanesi’nin ikincisi Sakarya’da yapılacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Acil Durum Hastanesi’nin, İstanbul’dan sonra Türkiye’de ikinci olarak Sakarya’da yapılacağı müjdesini verdi. 106 yataklı hastanede ileri düzeyde ameliyatlar da yapılabilecek ve sadece acil durumlarda değil, sürekli hizmet verecek.

Acil Durum Hastanesi’nin ikincisi Sakarya’da yapılacak
23 Haziran 2021 | 11:01
Son Güncelleme:

BASIN BULUŞMASINDA AÇIKLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, milletvekilleri, İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte yaptığı basın bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yavuz’un yaptığı açıklamalardan biri olan Acil Durum Hastanesi projesi ise dikkat çekti. Çünkü bu hastane İstanbul’dan sonra Türkiye’de ikinci olarak Sakarya şehrinde yapılacak.

DAHA ÖNCE NEREDE VAR?

Sağlık Bakanlığı bugüne kadar İstanbul Yeşilköy ve Sancaktepe’de, KKTC ve Arnavutluk’ta Acil Durum Hastanesi yaptı. İstanbul dışında Türkiye’de Acil Durum Hastanesi yapılacak ikinci şehir Sakarya olacak.

SÜREKLİ HİZMET VERECEK

Ali İhsan Yavuz, hastanenin sadece dönemsel bir hastane olmayacağını, yani sadece salgın, deprem ve afet sırasında hizmet vermeyeceğini, kalıcı olarak hizmette olacağını vurguladı.

HASTANEDE NELER OLACAK?

SEAH ve Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yanındaki Orman Bölge Müdürlüğü arazilerinde yapılacak olan hastanenin içeriği ise şöyle olacak;

· 106 yatak
· İleri düzeyde ameliyatların yapılabildiği
· Girişimsel müdahalelerin gerçekleştirilebildiği
· Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlar
· 6 ameliyathane
· 2. ve 3. Basamak yoğun bakımda 24 tane olmak üzere toplam 48 yoğun bakım yatağı
· 5 diyaliz ünitesi
· 12 müşahede yatağı
· 2 acil servis poliklinik

YAVUZ, ÇALIŞMALAR BAŞLADI BİLE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, hastane ile ilgili Orman Bölge Müdürlüğü ile ilgili çalışmaların tamamlandığını, Binaların önemli bir kısmının boşaltıldığını ve bölgeye iş makinalarının geldiğini de belirterek, “Bu hastanemiz de Sakarya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.