USD 32,58
EUR 34,79
ALTIN 2.509,29
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Acil Durum Hastanesi 15 Şubat’ta Teslim Edilecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 106 yataklı Acil Durum Hastanesinin yüzde 90 seviyesinde tamamlandığını açıkladı. Yavuz, “Ocak ayı sonunda inşaat bitecek. Çevre Düzenlemesi ve tamamlanması Şubat ayı ortasında Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecek” dedi.

Acil Durum Hastanesi 15 Şubat’ta Teslim Edilecek
15 Ocak 2022 | 16:54
Son Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, katıldığı dijital canlı yayın platformunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Canlı yayında Özlem Ağbuna ve Ahmet Bağ’ın sorularını cevaplayan Yavuz, 2021 yılını ve Sakarya’da yeni yapılacak yatırımları değerlendirdi.

BEKLENTİLERİ ÇÖZDÜK

Sakarya’da geçtiğimiz yıl önemli adımların atıldığını ve atılmaya devam edeceğini ifade eden Yavuz, “Son seçimlerde Sakarya’nın devasa beklentileri vardı. Deprem kredisi sorunu vardı. Bu konu sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmek suretiyle çözüldü. O zamanki para ile 270 milyon TL döviz kuru ve faizleri ile daha da yükseliyordu bu rakam. Bu sorunu Büyükşehir Belediyemizden aldık. Cumhurbaşkanımızın direktifi ile Büyükşehir Belediyemizin üzerinden kaldırıldı. Büyükşehir bu yüklerden kurtuldukça bunları yollara ve yatırımlara harcıyor. Mesela yine Millet bahçesi konusu vardı. Her Milelt Bahçesi yapılıyordu ama Sakaryaspor’un stadyum arazisini TOKİ bu süreçten önce satmıştı. Tüm stadyumların arazisi millet bahçesi yapılıyordu. TOKİ’nin bu satışı geri alamayacağı konuşulurken Ergün Atalay ağabeyin de ciddi katkısı oldu. Devredilmiş arazi geri alınarak Millet Bahçesi yapıldı. Şehrin ortasında kocaman yeşil kuşak oldu” dedi.

AKÇAY BARAJI ÇÖZÜLDÜ

Yavuz çözülen sorunlar konusundaki açıklamalarına şöyle devam etti: “Akçay Barajına başlanmıştı ama bitecek bitmeyecek bilinmiyordu. O dönemin SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu da bu vesile ile tebrik etmek istiyorum. Burada birtakım sıkıntılar vardı. Sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanımız nezdinde Büyükşehir Belediye Başkanımızın girişimleri ile orada devasa iş bitti. Baraj Adapazarı şehir merkezin suyunun yüzde 30’undna fazlasını karşılayacak. Bir adliye yapılır mı deniyordu. Biz iktidara geldiğimizde projesi yapılmıştı. Hükümet konağı ile iç içeydi. Bağımsız adliye yapılır mı derken adımlar. 1000 yataklı gelir mi derken 2021’in son günlerinde o da oldu. 2018 seçimlerine girerken bu şehrin en temel sorunları nelerdi dense bunlardı ve bunlar ya yapıldı ya da yapılma yoluna gidildi.”

AK PARTİ’NİN SAĞLIK YATIRIMLARI

Sakarya’da sağlık alanında önemli yatırımların da yapıldığını kaydeden Yavuz, 1999 depremi sonrasında şehirde doğru düzgün hastane kalmadığını iktidarı aldıklarında manzaranın kötü olduğunu söyledi. Yavuz, “Şu an da O günlerden kalan bir tek doğum evi hastanesi var ama onu da yenisine taşıdık. Daha önce araştırma hastanesi yoktu, Korucuk, Yenikent, Kadın Doğum Hastaneleri yoktu. İlçelerde de hastanelerimiz yoktu. İl hastanesi diyeceğimiz bir hastane yaptık ama ilçelerde de yaptık. İlçelerde neredeyse tamamında hastane yapıldı. Bir tek Pamukova kalmıştı o da yapıldı. Tıp Fakültesi yoktu o geldi. Araştırma hastanesi yoktu geldi. Ağız Diz Sağlığı Merkezi yoktu geldi sonra da hastaneye dönüştü” dedi.

1000 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ

1000 yataklı şehir hastanesi hakkında da konuşan Yavuz, “Biz Sakaryalılarla konuşsak en önemli hamle nedir deseydik bize hastane derler. 1000 yataklı hastane derler. Başka şehirler yaptı da biz neden yapmadık derlerdi. Peki biz neden geç kaldık. Başka illerden daha fazla hastane yaptığımız içim geç kaldık. Başka illerde hem araştırma hastanesi, hem Yenikent, hem Korucuk hem ağız diş sağlığı merkezi doğum hastanesi yok. Biz de bu kadar yapılmasına rağmen illere oranla neden hastane ihtiyacımız var. Başka illerde bir hastane vardı. Bu hastanenin yanına yenisi yapıldı eski hastane de restore edilerek hizmete devam etti. Biz bu şansı yakalayamadık. Bizim eski hastanelerimiz iş yapamaz haldeydik. Biz yenilerini yaptık ancak eskileri kullanamadığımız için daha az gözüktü. Başka illerden geri kalmayacak sağlık yatırımları yapmamıza rağmen biz son olarak Şehir Hastanesini gündeme soktuk. 2021 sonunda ihale yapıldı ve iş başladı” şeklinde konuştu.

ACİL DURUM İÇİN TARİH VERDİ

Acil durum hastanesinin Türkiye’de tek olduğundan da bahseden Yavuz, “1000 yataklı hastane yaparken Acil Durum Hastanesini de paketin içine koyuyorsunuz. Biz bunu acaba imece usulü ile yapabilir miyiz derken Allah ondan razı olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Sağlık Bakanımızın katkıları ile biz bunu paketin içine koyduk. Acil Durum Hastanesi bugün yüzde 90 seviyesinde. Ocak ayı sonunda inşaat bitecek. Çevre Düzenlemesi ve tamamlanması ile Şubat ayı ortasında Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecek. Bu 1 ay içinde bitecek olan hastane dönemsel değil ve Türkiye’de tek. İstanbul’da 2 tane yapıldı ama pandemi döneminde başka proje ile yapıldı. Bu proje ile yapılmış Türkiye’de tek hastane. Şehir Hastanesi paketinin içinde ona ilaveten yapılan başka bir proje yok. Bakın yeniden altını çizerek söylüyorum 1000 yataklı 62 dönüm. 12 tane Yenikent Hastanesi gibi. İnşaat maliyeti 1,5 milyar TL’yi aşıyor. Alet edevat işin içine katılınca 2 trilyon TL’ye yakın bir bedel olacak. Devlet böyle bir zamanda o ihale Sakarya İçin ortaya koydu. Diğer illerdeki Şehir Hastaneleri kamu-özel teşebbüsleri ile yapıldı. Sakarya’da ise kamu kaynağı ile yapılıyor. Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile çok şükür bu hastaneye başlandı. Şu an da orada inşaat başladı hem de ihale yapılır yapılmaz. 2023’te burası hizmete geçsin istiyoruz. Bu şehir daha fazlasını hak ediyor ama böyle bir zamanda deme sebebim de malumunuz pandemi ve sonrasında gelişen dünya şartları. İşte böyle bir zamanda Adliye Binası ihalesi ki 500 milyon TL bedelli bu. Emniyet Binası ona keza yapılıyor. Tüm bunlar varken Milli Eğitime girmiyorum ama 20 milyonluk yatırım var hatta 30 milyon daha yıl sonu geldi. Devasa yatırımlar devam ediyor. Milletimiz müsterih olsun biz bize güveni boşa çıkarmamak için ve daha fazlası için çalışıyoruz” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI VURGUSU

Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın cumhurbaşkanımız başımızda olmasa bu işlerim olması kolay değil. İyi bir Sağlık Bakanımız var. Gece gündüz bu şehri ve ülkeyi daha yaşanabilir hale sokmak için gayret sarf eden bir liderimiz var. Biz de 4 milletvekili ve Cumhur İttifakının milletvekili var Levent Bey var. Cumhur İttifakının il ve ilçe başkanları milletvekilleri belediye başkanlarımız bu kadar güzel kadroyuz ki bu birlik beraberlik güzel bir sinerji ortaya çıkarıyor. Birimiz hepimiz, hepimiz için mantığıyla ve kollektif bir ruhu ile bu işleri yapmaya çalışıyoruz. Ben seslendirince sanki gerçekleştiriyorum gibi ama ben Ali İhsan Yavuz olarak bunların zerresini yapamam emin olun bu ruh olmadan. Bu bir ekip işi.”

“NEGATİF ATMOSFER İNŞASI İÇİN UĞRAŞMAK…”

Canlı yayının sonunda “Bunu da yapmak istiyorum proje var mı?” sorusunu cevaplandıran Yavuz şunları kaydetti: “En son belediye başkanlarımızla bir araya geldiğimiz de kırsal alanlardaki imar planları için kafa yorduk. Plansız alan kalmasın istiyoruz. Daha çok heves ettiğim şeyler var Sakarya için. Buradan beklentinizi ortaya koyduğunuzda müktesabat haline geliyor. Biz yoktan Acil Durum Hastanesini ortaya çıkardık zira böyle bir beklenti yoktu. Biz siyasiler bunu seslendirdik. Ama sonra da neden bu hastane neden 1 ay önce bitmedi bile sorun edildi. Millet bunu sorun etmiyor. Ama bazı arkadaşlarımız yani kulakları çınlasın bardağın boş tarafınla oynamaktan o kadar haz alan arkadaşlar var ki. Hiç ortada yokken bir yatırımdan bahsediyoruz. Biz öne çıkarıyoruz. 3 ay önce olacakken 3 ay sonra oluyor. Bunun keyfini yaşamak varken, sevincini yaşamak varken negatif atmosfer inşası için uğraşmak nasıl bir duygu dünyasının sonucu anlamakta zorluk çekiyorum. O açıdan elbette aklıma gelenler var. Birkaç tane var. Karapürçek yolunu bir şekilde halletmeyi çok istiyoruz. Cumhurbaşkanımız buraya geldiğinde bizzat ifade ettiler. Onun halledilmesi bizi sevindirecek.

Bunun dışında birkaç tane şey var ki diyorum ki İnşallah muvaffak oluruz ve bize nasip oluruz dediğimiz şeyler var ama bunu sizin aracılığınız ile seslendirdiğim anda bazı arkadaşlar o acil durum hastanesine yaptıklarının aynısını bana yapacak diye tedirgin oluyorum.”