USD 32,33
EUR 35,05
ALTIN 2.283,62
BIST100 8.976
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Acarlar Longozu’nu besleyen dere siyaha büründü

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinden başlayan ve Karasu ilçesinde bulunan 'saklı kalmış cennet' olarak adlandırılan Acarlar Longozu’nu besleyen dere siyaha büründü, vatandaş tepki gösterdi.

Acarlar Longozu’nu besleyen dere siyaha büründü
19 Eylül 2022 | 13:29
Son Güncelleme:

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde başlayıp Karasu ilçesindeki Türkiye'nin tek parça halinde olan en büyük longozu olma özelliği taşıyan ve 'saklı kalmış cennet' olarak adlandırılan Acarlar Longozunu besleyen Büyükyanık Mahallesinde bulunan dere siyaha büründü. Dere çevresinde yaşayan vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Dereye dökülen atıkların neticesinde siyahlığın ortaya çıktığını belirten mahalle sakini Korhan Sağır, daha öncelerinde yüzdüğü derenin durumuna çözüm bulunmasını istedi.



“Burası Acarlar Longozunun mabedi”

Derede çocukluğunda yüzdüğünü aktaran mahalle sakini Korhan Sağır, “Burası Acarlar Longozunun büyük bir alanını çevreleyen bir bölge. Şuan bizim derelerimizin hali ortada. Biz çocukluğumuzda bu suda yüzerdik, bu suda eğlenirdik ve yüzmeyi de bu derede öğrendim. Tarlamı, ekinimi suladım. Ama şimdi bir şeyler üretip insanlara satabilmemiz için sulayabileceğimiz kanal bu yani. Ben bu suyla birlikte tarlayı sulasam ne hastalık varsa olduğu gibi benim ürünlerime geçecek. Dere simsiyah olmuş durumda. Balıklar ölüyor. Burası Acarlar Longozunun mabedi. Biz bu durumdan mahalle halkı olarak rahatsız ve şikayetçiyiz. Buralarla kim ilgileniyorsa gereğinin yapılmasını ve bu konuya bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.