USD 32,37
EUR 34,95
ALTIN 2.325,16
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Acarlar Longozu hayran bırakıyor

Dünyada ikinci, Türkiye’de ise tek parça halindeki en büyük longoz olma özelliği taşıyan ve eşine nadir rastlanan doğa harikalarından saklı cennet Acarlar Longozu, güzelliği ile görenleri hayran bırakıyor.

Acarlar Longozu hayran bırakıyor - Sayfa 1

‘Acarlar Longozu Sulak Alanı Ekoturizm Geliştirme Projesi’ kapsamında yapım ve bakım işlemleri nedeniyle ziyaretçi girişine kapalı olan longozda 12 milyon liraya mal olacak çalışmalar sürüyor.
Yeşilin her tonunun buluştuğu, hem doğa harikası hem önemli bir oksijen kaynağı olan ve Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longozu olma özelliği taşıyan Acarlar Longozu Sakarya’nın Karasu ve Kaynarca ilçesi arasında yer alıyor. 

Acarlar Longozu hayran bırakıyor - Sayfa 2

24 kilometrelik alanda 200 çeşitten fazla göçmen kuşa ve 2 bin 300 civarında bitki türüne de ev sahipliği yapan Acarlar Longozu, son yıllarda sadece Sakarya'nın değil, Türkiye'nin gezilip görülmesi gereken turistik noktalarından biri haline geldi. Nilüfer ve göl laleleriyle, endemik bitki örtüsüyle, başta dişbudak olmak üzere diğer ağaç türleriyle, kuş ve balık çeşitleriyle, hepsinden önemlisi adeta cennetten bir köşe görünümüyle hayran bırakan longoz, yılın her döneminde farklı bir güzelliğe bürünüyor.

Acarlar Longozu hayran bırakıyor - Sayfa 3

Eşine nadir rastlanan ve halk arasında su basar ormanları olarak bilinen longozlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün koruması altında bulunuyor. Özelikle sakin ve sessiz bir ortamda tatillerini geçirmek isteyenlere ev sahipliği yapan longoz, ziyaretçilerin zihnini dinlendiriyor. Yılın her döneminde ayrı güzelliğe bürünen Acarlar Longozu, ziyaretçilerini adeta bambaşka bir dünyaya götürüyor. Zengin bitki florası ve 200’den fazla kuş türünü barındıran longoz, doğaseverlerin fazlası ile tercih ettiği bir yer halini almış durumda. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da en büyük ikinci longozu olma özelliğine sahip ve doğasıyla seyrine doyumsuz manzaralar oluşturan bölge havadan da görüntülendi.

Acarlar Longozu hayran bırakıyor - Sayfa 4

Yapım ve bakım işlemleri dolayısıyla ziyarete kapalı
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 1'inci Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Sakarya Şube Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen yapım ve bakım ihalesi kapsamında 450 gün boyunca ziyarete kapatıldı.