USD 32,33
EUR 35,08
ALTIN 2.299,68
BIST100 8.985
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Acarlar Longozu Dünyanın odağında

Dünyanın sayılı su basar ormanlarından ve tek parça en uzun longozlarından bir tanesi olan Acarlar Longozu Büyükşehir'in dokunuşuyla gün yüzüne çıktı. 1. derece sit alanı olan longoz 215 kuş türü, 74 familya ile 187 cins bitki ve 36 memeli türüyle dünyanın odağı oluyor.

Acarlar Longozu Dünyanın odağında - Sayfa 1

Tüm dünya genelinde çok nadir görülen tabiat alanlarından bir tanesi Sakarya'da yer alıyor. Tek parça halindeki en uzun longoz olan Acarlar Longozu, son düzenlemelerin ardından adeta doğal cennet olan alanlarını açtı.

Acarlar Longozu Dünyanın odağında - Sayfa 2

Bir süre önce Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesine geçen su basar ormanı ve longoz, yapılan düzenleme ve değişikliklerle görenleri kendisine hayran bırakan bir görünüme kavuştu. İçinde yer alan yürüyüş alanları, yeni oluşturulan sosyal tesisler ve doğal alanlarıyla tüm dünyanın ilgi odağı oldu.

Acarlar Longozu Dünyanın odağında - Sayfa 3

Misafirler için kısmen ziyarete açılan doğal cennet, kısa bir süre içinde dünyanın tüm ülkelerinden ziyaret aldı ve en çok ziyaret edilen doğa merkezlerinden biri oldu.

Acarlar Longozu Dünyanın odağında - Sayfa 4

Bitki ve hayvan türleriyle dünyada tek

Genel özelliğiyle kış ve ilkbaharda sular altında kalan longoz, yaz ve sonbaharda çekiliyor. Su yüksekliği kış mevsiminde 5 metreye kadar yükselirken yaz sezonunda ise 2 metre kotuna düşüyor. Su basar ormanı ve longozdan Türkiye'de yalnızca 4 bölge bulunuyor. Longoz 1. derece doğal sit alanı, tabiat koruma alanı ve yaban hayatını geliştirme sahası olarak tanımlandı.