USD 32,53
EUR 34,76
ALTIN 2.492,92
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

"ABD'nin askeri gücü bizim son çaremiz olmalı"

ABD Başkanı Joe Biden'ın BM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Biden konuşmasında "Amerika kendi çıkarlarını korumaya devam edecek" ifadelerini kullanırken, Filistin için çarpıcı ifadeler kullandı.

21 Eylül 2021 | 17:46
Son Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşması başladı. Biden konuşmasında "Amerika kendi çıkarlarını korumaya devam edecek" dedi.

ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Filistin için iki devletli çözüm olmalı.

Afganistan'da yaşanan son gelişmelere değinen Biden, ''Afganistan'da 20 yıllık savaşı bitirdik. Önümüzdeki 10 yıl insanlık için kritik olacak." dedi.

"ABD'NİN ASKERİ GÜCÜ BİZİM SON ÇARE ARACIMIZ OLMALI"

"ABD'nin askeri gücü bizim son çare aracımız olmalı, dünyada gördüğümüz her soruna bir cevap olarak kullanılmamalı." diyen Biden, "Kutsal NATO ittifakımızın 5'inci maddesine bağlılığımızın bir kez daha altını çizdik" ifadelerini kullandı.

Biden, küresel sağlık güvenliğinin finanse edilmesi gerektiğini belirterek, "Bugün dünyada karşılaştığımız sorunları bırakın çözmeyi hiçbir şekilde ortadan kaldırmanız mümkün değil. Kovid-19'u bombalarla ve silahlarla ortadan kaldırmanız mümkün değil. Bununla savaşabilmek için ortak bir bilim ve siyasi iradeye ihtiyacımız var" dedi.
.