USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

''AB içine düştüğü stratejik körlükten kurtulmalı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm Avrupa halklarını tatillerini geçirmek üzere ülkemize beklediğimi ifade ediyorum." ifadelerini kullandı. Kademeli normalleşmeyle ilgili kritik bilgiler verdi.

''AB içine düştüğü stratejik körlükten kurtulmalı
17 Haziran 2021 | 15:00
Son Güncelleme:

AB'NİN HEDEFİNE ULAŞMASI MÜMKÜN DEĞİL

Türkiye'nin tam üye olarak yer almadığı bir AB'nin çekim ve güç merkezi olma hedefine ulaşması mümkün değildir. Birliğin içine düştüğü stratejik körlükten bir an önce kurtulmasını, olumlu gündem çerçevesinde katılım sürecini ilerletmesini bekliyoruz.

''AB içine düştüğü stratejik körlükten kurtulmalı"

Onca haksızlığa rağmen yarım asırdır süren tam üyelik mücadelemizin artık neticelenmesini istiyoruz. Türkiye'nin tam üye olarak yer almadığı bir AB, çekim merkezi olamaz.

KÜLTÜREL IRKÇILIĞA MÜDAHELE

Güneydoğu Avrupa ülkeleri olarak, düzensiz göç akımlarında olan biteni tribünden seyretme lüksümüz yoktur. Göçmenlere karşı nefret söylemi bir güvenlik meselesi halini alıyor. Kültürel ırkçılığa karşı mücadelede sorumluluk almaya hazırız. Küresel ölçekte artan ırkçılık, İslam düşmanlığı ve göçmen karşıtlığı giderek bir milli güvenlik sorununa dönüşüyor.

YERLİ AŞI

Çin de Almanya da bize verdikleri sözü yerine getiriyorlar. Aşıları peyderpey gönderiyorlar. Bu arada da bizim yerli aşımızla ilgili çalışmalar da yoğun bir şekilde devam ediyor. Temenni ederim ki eylül, ekim gibi biz de kendi aşımızı üretmiş oluruz.

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE

Aşıların bütün insanlığın kullanımına sunulması ve yeterli miktarda üretilmesi gerektiğini en başından beri söylüyoruz. Felaketin üstesinden ancak dayanışmayla gelebiliriz.

TAM NORMALLEŞME

Aşılamada bugün (16 Haziran) itibarıyla birinci ve ikinci doz toplamında 37 milyonu geçmiş durumdayız. Birinci dozda 23 milyon, ikinci dozda 14 milyon aşı yapıldı. Şu an itibarıyla sıkıntımız yok. İyi bir konumdayız.

YOĞUN AŞILAMA BÜYÜK ÖLÇÜDE RAHATLATTI

Bu çalışma da devam ediyor. Bu yoğun aşı süreci de pek çok yerde rahatlama meydana getirdi. İş öyle bir yere geldi ki Organize Sanayi Bölgelerinde de aşılar yapılıyor.

ÖĞRETMENLERDE DE AŞILAMA HIZLANDI

Öğretmenlerde aynı şekilde aşılar devam ediyor. Sağlık Bakanlığı herkesi hızla aşılama noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda vefat sayısı ciddi manada azaldı.

MASKEYE GEREK KALMAYAN BİR DÖNEM

Temennimiz vaka sayısını daha da aşağı düşürmek. Umuyoruz ki maskelerin takılmaya gerek görülmeyeceği bir döneme girelim."Maskeleri ne zaman çıkaracağız?" sorusunun cevabını Sağlık Bakanımız en yetkili olarak en kısa zamanda inşallah verir. Bizim de arzumuz en kısa zamanda maskeden de kurtulalım. Halkımız da bu konuda bir rahatlama sürecine girmiş olsun.

Haber: Hilal BEYAZ