USD 42,52
EUR 49,60
ALTIN 5.761,58
BIST100 10.919

A Milli Takım'dan Gürcistan'a Karşı Kritik Dünya Kupası Sınavı

Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu dördüncü maçında bu akşam (14 Ekim) Kocaeli Stadyumu'nda Gürcistan'ı konuk edecek. Saat 21.45'te başlayacak ve TV8'den naklen yayınlanacak mücadeleyi Romanyalı hakem Radu Petrescu yönetecek.

14 Ekim 2025 | 13:06
Son Güncelleme:
A Milli Takım'dan Gürcistan'a Karşı Kritik Dünya Kupası Sınavı - Sayfa 1

A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu dördüncü maçında bu akşam Gürcistan ile karşı karşıya gelecek. Kocaeli Stadyumu'nda oynanacak bu kritik karşılaşma, saat 21.45'te başlayacak ve futbolseverler maçı TV8 ekranlarından naklen izleyebilecek. Maçta Romanya Futbol Federasyonundan hakem Radu Petrescu düdük çalacak. E Grubu'nda dördüncü maçlar öncesinde Milliler, 6 puanla 2. sırada yer alıyor. 3 puanlı Gürcistan ise 3. sırada bulunuyor. Grupta 9 puanla lider durumda olan İspanya'yı takibini sürdürmek isteyen "Bizim Çocuklar", bu akşam Gürcistan'ı mağlup ederek turnuva yolunda önemli bir adım atmayı hedefliyor.

A Milli Takım'dan Gürcistan'a Karşı Kritik Dünya Kupası Sınavı - Sayfa 2

Önceki maçlarda Milli Takım, Gürcistan'ı 3-2, Bulgaristan'ı ise 6-1'le geçti; ancak İspanya'ya 6-0 mağlup oldu. Grubun diğer maçında aynı saatte İspanya, Bulgaristan'ı konuk edecek. Milli Takım kadrosunda önemli gelişmeler yaşandı. İki maçlık cezası sona eren Barış Alper Yılmaz, bu mücadelede takımdaki yerini alabilecek. Öte yandan, sakatlığı bulunan İrfan Can Kahveci aday kadrodan çıkarılırken, kamptan izinsiz ayrıldığı açıklanan kaleci Berke Özer'in yerine RAMS Başakşehir'den Muhammed Şengezer kadroya dahil edildi.

A Milli Takım'dan Gürcistan'a Karşı Kritik Dünya Kupası Sınavı - Sayfa 3

Teknik direktör Vincenzo Montella'nın Gürcistan karşısında sahaya sürmesi beklenen muhtemel 11'i şu isimlerden oluşuyor: Kalede Uğurcan Çakır; savunmada Zeki Çelik, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu; orta sahada Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu; hücum hattında ise Barış Alper Yılmaz, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu. 2026 Dünya Kupası'na Avrupa'dan katılım sistemi gereği, eleme gruplarını lider tamamlayan 12 takım doğrudan turnuvaya katılacak. Grup ikincileri ise play-off mücadelesi vererek son 4 bileti almaya çalışacak. Bu nedenle Milli Takım'ın Gürcistan karşısında alacağı galibiyet, liderlik yarışı ve Dünya Kupası hayalleri için kritik öneme sahip.

*Reklam değildir.