USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

8. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 8. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali,  11 Mayıs’ta SAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreniyle son buldu.

8. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu - Sayfa 1

Haber spikeri Tufan Yakar’ın sunuculuğunu yaptığı 8. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali Ödül Töreni’ne; SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Gürdal, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ve il protokol üyeleri katıldı.

 

8. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu - Sayfa 2

Törenin açılış konuşmasını yapan SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, "Burada, büyük bir emeğin taçlandırılması için bir araya geldik. 2015 yılında başladı yolculuğumuz. Bir şeyi başlatmak kadar sürdürmek de önemli. Burada emeği geçen tüm akademisyen, çalışan ve öğrenciye teşekkür ediyorum. Bu bir yarışma değil, bu bir festival. Her eser çok değerli. Bu sadece ödülle sonlandırılan bir etkinlik değil. Üç gündür sektör devlerinin katılımı, atölyeler ve söyleşilerle bir festival yaşanıyor. Bizim sorumluluğumuz gençleri heveslendirmek. Attığımız bu küçük adımlarla Türkiye’nin dünyada büyük yer alacağına inanıyoruz. " dedi.

 

8. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu - Sayfa 3

Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan ise gençlerin daima arkasında olduğunu vurgulayarak "İletişim Fakültesi Dekanı Yusuf Adıgüzel Hocamızın da dediği gibi sürdürmek zordur. 5 yıl boyunca Golden Pumpkin adıyla varlığını sürdüren festivalimiz, Yusuf Hocamızın katkısıyla Sakarya Uluslararası Film Festivaline dönüştü. Buraya katılan filmler, emek veren insanların elinden çıkma. Dünyanın pek çok ülkesinden yapımlar ortaya koyan lisans öğrencilerinin, kamera arkasından senaryoya, oyunculuktan yönetmenliğe kadar edindiği tecrübeler ve sanata gönül vermeleri çok kıymetli. Öğrencilerimiz üretken. Bizim üzerimize düşen şey, gölge etmeden desteklemek. Hepinize katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum." ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

 

8. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu - Sayfa 4

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Tüm emeği geçen öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Üniversitelerin şehrin sosyal ve kültürel dokusunun oluşmasında büyük yeri var. Yapılan bu festivallerle kültürel boşluğun doldurulmasına katkı sağlandığına inanıyorum. Kısa filmler bize farklı bakış açıları sunmaktadır. Kendimizle olan yolculuğumuzu gözlerimizin önüne sermektedir. Bize düşen görev sanatı ve sanatçıyı desteklemektir.” ifadelerinde bulundu.