75 Yıllık Terzi Zamanla Yarışıyor
Tokat’ın Zile ilçesinde 89 yaşındaki Arif Bayramoğlu, 75 yıldır sürdürdüğü terzilik mesleğinde gözlük takmadan iğneye iplik geçirmesiyle dikkat çekiyor. Bayramoğlu, mesleğini sürdürecek çırak bulamamaktan yakınıyor.
Tokat’ın Zile ilçesinde yaşayan 89 yaşındaki Arif Bayramoğlu, 75 yıldır aralıksız sürdürdüğü terzilik mesleğiyle takdir topluyor. 14 yaşında çırak olarak başladığı mesleğini 62 yıldır 3 metrekarelik küçük dükkanında sürdüren Bayramoğlu, yaşına rağmen elinden iğne ve ipliği bırakmıyor.

İğneye ipliği gözlük kullanmadan geçirebilecek kadar sağlıklı gözlere sahip olan usta terzi, mesleğine olan tutkusuyla gençlere örnek oluyor. Ancak Bayramoğlu, gelişen tekstil sektörünün ardından mesleğin cazibesini kaybettiğini ve çırak bulmakta zorlandığını dile getiriyor.
“1950’de başladığım terziliğe aynı dükkânda 1963’ten beri devam ediyorum” diyen Bayramoğlu, “Konfeksiyon terziliği bitirdi. Takım elbise diktirmek artık pahalı geldiği için kimse diktirmiyor, sadece tamir işleriyle uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.
İlerlemiş yaşına rağmen her gün dükkanının yolunu tutan Bayramoğlu, mesleğini bir geçim kapısı olmanın ötesinde bir yaşam biçimi olarak sürdürüyor.