USD 32,47
EUR 34,83
ALTIN 2.449,64
BIST100 9.882
İHBAR hattı 0552 642 79 79

46. Turizm Haftası Taraklı’da Kutlandı

Her yıl 15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm haftası programı bu yıl, 2021 yılının ‘En iyi Turizm Destinasyonu’ ödülü alan Taraklı ilçesinde kutlandı.

46. Turizm Haftası Taraklı’da Kutlandı
19 Nisan 2022 | 17:35
Son Güncelleme:

Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterileriyle başlayan etkinlikler, Taraklı Ortaokulunda devam etti. Buradaki etkinliklerde İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Ardından protokol konuşmaları ile devam eden etkinlikte Taraklı Belediyesi yazı İşleri Müdür vekili ve Kültür ve Sosyal İşler sorumlusu Şahin Akı tarafından Taraklı ile ilgili tanıtım sunum yapıldı. Sunumdan sonra Devlet Konservatuarı etkinliği, Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile devam eden 46. Turizm Haftası etkinliği, Yöresel ürünler sergisi gezisi ile sona erdi.

Etkinlikte konuşan Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, ’’Şu an da ülkemizde dinamik bir turizm modeli yürürlükte. Bu dinamik turizm modeli, Taraklının tanıtımına 30 yılda varamayacağı noktalara birkaç yılda varmasına katkı sağladı. En son almış olduğumuz ‘En iyi kırsal yerleşim yeri ‘ödül hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Pandemi nedeniyle turizmde biraz sekmeler oldu ama bundan sonra inşallah bunun nimetlerini yemeye başlayacağız. Bu ödül Taraklının halkının almış olduğu bir ödüldür. Geçtiğimiz günlerde bir üniversiteden hocamla konuştum. Yurt dışındaki bir üniversitede hazırladığı bir tezde kaleme almış, Taraklının suç oranlarının az olması ve Taraklının sakinliğinin sebebi mimari yapısından kaynaklanıyor kimse ihtimal etmiyor ama bunu böyle bilin dedi. Gerçekten bende bu sözden etkilendim diyen Başkan Pilavcı, bende öğünden itibaren hep diyorum. Bu mimariye bakarak bu güzelliklerin içerisinde insanın suça meyilli olması gerçekten çok zayıf. Ben burada yaşamaktan, Taraklılı olmaktan bir kez daha gurur duyuyorum, bir kez daha şeref duyuyorum. Bu programın da ilçemizde yapılmasında vesile olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ Dedi.

İlçe Kaymakamı Halis Hacıismailoğlu’da, ’’Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Birleşmiş Milletler Dünya Turizm örgütü tarafından ‘En iyi kırsal yerleşim yeri ‘seçilen Taraklı, bu ödülü hak ederek aldı. Sizler Taraklılılar olarak elbette yaşadığınız yerin kıymetini muhakkak biliyorsunuzdur ama dışarıdan bir göz olarak biz baktığınız zaman daha kıymetli olduğunu görebiliyoruz. Pandemi sebebiyle iki yıldır tüm dünyanın olduğu gibi Taraklı biraz zor dönem geçirmiş olabilir inşallah Bayramdan sonra Turizm anlamında daha yoğun bir dönem geçireceğimize inanıyorum. Bu kapsamda Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım başta olmak üzere Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Pilavcı’ya, İl Kültür Turizm Müdürümüz ve personellerine ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum’ ’Dedi.

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Selda Dural’da, ’’46.cısını kutladığımız Turizm Haftası vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Turizm dünyada yükselen ekonomik faaliyet alanlarından bir tanesi, bir terime göre bacasız sanayi. Niye bacasız sanayi, hem üretim yaratıyor hemde istirham yaratıyor hem katma değer yaratıyor bunu yaparken de bildiğimi klasik anlamda sanayi gibi çevreye, doya ve tabiata zarar vermiyor. Bun anlamda hem katma değeri yüksek, istirhamı yüksek ama zararı diğer üretim alanlarına göre çok daha az sektör olduğu için. Pandemi nedeniyle uzun süre evlerimizde kapalı kaldık, çocuklarımız okula gidemedi, bir çok sosyal faaliyetler ertelendi ama sizler Taraklıda bunu Sakarya merkezdeki gibi yada İstanbul’daki apartmanda yaşayanlar gibi hissetmedeniz. Çünkü bir bahçeniz vardı, çıkabileceğiniz güvenli ortamlar vardı. Sizin o avantajını insanlar yakın mesafede elde etmek ve yaşamak istedi. Bu ne demektir daha güvenli daha sakin insanın az olduğu tabiatın içinde bulunan yerlere yönelik bir talep bir eğilim bir turizm ihtiyacı oldu. Bu noktada da özellikle Taraklının büyük bir avantajı olduğu ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm örgütü tarafından verilen bu ödül gerçekten çok değerli bir ödül, bu amatör bir kurumun verdiği bir ödül değil. Valiliğimiz bu ilçemizin son derece farkında inşallah bayramdan sonra Taraklı eski kıvamına geri dönecek hatta eskisinden daha fazla hareketlenecektir’ ’Dedi.

İl Kültür Turizm Müdürü Süleyman Acar’da, ’’Taraklı ilçemiz tüm dünyada 175 Ülkeden katılımcıların katıldığı ‘En iyi kırsal yerleşim ’yeri seçilerek adını bir kez daha tüm dünyaya duyurdu. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm örgütünün 2021 Mayıs ayında başlatmış olduğu bir program kapsamında bütün örf, adet gelenek kültür varlıklarını koruyarak günümüze kadar gelen bu ve benzeri turizm destinasyonlarını tanıtımında etkin rol oynayacak. Bu da bizim için küresel anlamda ciddi bir tanıtım fırsatıdır diyen Müdür Acar, eğer bu fırsatı iyi değerlendirirsek iyi bir fırsatı kaçırmamış oluruz. ‘’ İfadelerini kullandı.

(taraklımedya.com)