USD 32,34
EUR 34,81
ALTIN 2.393,53
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

4. Geleneksel Keşkek Şenliği Yoğun Katılımla Gerçekleşti.

Arifiye Belediyesi ve Karaaptiler Güzelleştirme, Koruma ve Dayanışma Derneği tarafından 4. Geleneksel Keşkek şenliği yapıldı.

4. Geleneksel Keşkek Şenliği Yoğun Katılımla Gerçekleşti.
12 Haziran 2023 | 09:39
Son Güncelleme:

Şenliğe Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Arifiye İlçe Müftü Yardımcısının Ahmet Kadıoğlu’nun yapmış olduğu dua ile başladı.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada; Sayın Arifiye Kaymakamım, İlçe Jandarma Komutanım, İlçe Emniyet Müdürüm, İlçe Milli Eğitim Müdürüm, Muhtarlar Derneği Başkanımız, değerli Muhtarlarımız, Siyasi partilerin ilçe başkanları, Önceki dönem Belediye Başkanlarımız, değerli Karaaptiler Halkı, değerli büyüklerim, değerli Hanımefendiler ve değerli kardeşlerim hepinizi saygı, sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum. Tabi Keşkek bahane, böyle toplulukları bir araya getirmek önemli olan. Büyüklerin küçükleri, küçüklerin büyükleri tanıdığı ortamları oluşturmak önemli olan. Burada emeği geçen Karaaptiler Güzelleştirme, Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Savaş’a, Karaaptiler Muhtarımız Özkan Harmanlı’ya ve burada sabahın altısından beri çalışan keşkek yapan ablalarımız var. Burada sizlerin huzurunda onlara çok çok teşekkür ediyorum. Gelenekler hale getirdiğimiz keşkek şenliğinde bu sene dördüncüsünü yapıyoruz. Bu şenliğe ilk başladığımız zamanlarda dünyayı saran Koronavirüs pandemisinden dolayı biraz ara vermek durumunda kalmıştık. Ancak bundan sonra bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Tekrardan hepiniz hoşgeldiniz geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Hepinize saygılarımı sunuyor, Allah’a emanet ediyorum.” Dedi.

Şenlik keşkek ikramının ardından çocuklara yönelik yarışmalar ile devam etti. Sırasıyla Halat çekme , çuval yarışı ve yumurta taşıma yarışmaları gerçekleşti. Halat çekme yarışmasına protokol üyelerinin de katılımıyla renkli görüntüler ortaya çıktı.

Yarışmalarının ardından şenlik sona erdi.