USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

3 Yeni Okul ve Uygulama Oteli İnşaatı Tamamlanıyor

Adapazarı ilçesinde inşaat ve onarım çalışması yapılan 5 okulda sona geliniyor. 3’ü yeni 2’si ise güçlendirme ve genişletme olmak üzere 5 okulda yürütülen çalışmaların Şubat ayına kadar tamamlanması bekleniyor.

3 Yeni Okul ve Uygulama Oteli İnşaatı Tamamlanıyor - Sayfa 1

DUYGU ALAZ/HABERFOKUS

Adapazarı ilçesinde mevcut okulların iyileştirilmesi ve ihtiyaç olan bölgelere yeni okulların inşa edilmesi çalışmaları son sürat devam ediyor. Bu kapsamda Tepekum, Güneşler ve Hızırtepe Mahallelerine her biri 24 derslikli olmak üzere toplam 72 derslikli 3 yeni okul inşa ediliyor. İnşa edilen bu yeni okul Şubat ayına kadar tamamlanacak ve önümüzde eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlamak için tefrişat süreci start alacak.

3 Yeni Okul ve Uygulama Oteli İnşaatı Tamamlanıyor - Sayfa 2

Adapazarı ilçesinde iyileştirme çalışması yapılan iki okuldan ilki eski adı Kız Meslek Lisesi olan Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde önemli bir çalışma hayata geçiyor. Bu okulda spor salonu yenilenirken, mesleki ve teknik anaokulu için yeni bir bina inşa ediliyor. Bu binada hem okul öncesi alanında eğitim gören öğrencilere staj imkanı sağlanacak hem de anaokulu olarak hizmet verecek.

3 Yeni Okul ve Uygulama Oteli İnşaatı Tamamlanıyor - Sayfa 3

Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ise okul binası yenilenirken, okulun yanındaki araziye de uygulama oteli yapılıyor. Sakarya’nın lise alanında ilk turizm otelcilik uygulama oteli olacak olan Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde, öğrenciler uygulamalı olarak eğitim görecek. Aynı zamanda otel şehre de hizmet verecek.

3 Yeni Okul ve Uygulama Oteli İnşaatı Tamamlanıyor - Sayfa 4

Adapazarı’nda inşaat süreci devam eden bu 5 okulun 2023’ün ilk aylarında tamamlanması ön görülüyor. Son olarak Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş bu binaları gezerek incelemelerde bulunmuşlardı.