USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

“3 milyar TL’lik yatırımla her yıl 750 milyon kazanacak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, altyapıyı sil baştan yenileyen ve sürekli üreten SASKİ’nin projelerini mecliste anlattı. 43 ayda Sakarya’ya 31 proje kazandırdıklarını söyleyen Yüce, ‘100 yıllık proje’ şeklinde ifade ettiği Darıçayırı Barajı’nın detaylarını anlattı. Yüce, “Bu projeyle yatırımımız 4 milyar TL’ye ulaşacak ve her yıl 750 milyon TL gelir elde edeceğiz. Sakarya’nın yarınlarını garanti altına alıyoruz” dedi.

“3 milyar TL’lik yatırımla her yıl 750 milyon kazanacak” - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya komisyon üyeleri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve Büyükşehir bürokratları katılırken meclise Ekrem Yüce başkanlık etti. Başkan Yüce, toplantıda Büyükşehir SASKİ’nin şehrin altyapısını sil baştan yenilediği projeleri tek tek sıraladı.

 

“3 milyar TL’lik yatırımla her yıl 750 milyon kazanacak” - Sayfa 2

Sakarya’ya 43 ayda 31 proje 

43 ayda şehrin dört bir köşesinde hayata geçirilen eserleri anlatan Yüce içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon alanında ve üretim tesisleri noktasında şehrin geleceğini garanti altına alacak projelerin detaylarından bahsetti. Yapılan sunumda ‘tarihi proje’ olarak nitelendirilen Darıçayırı Barajı, Karaman GES, Numune İnceleme Laboratuvarı, SASKİ Arşiv Binası, Hanlı Hizmet Binası, İSO 9001 Kalite Su Yönetim Belgesi, Taraklı Arıtma Tesisi projeleri ön plana çıktı.

“3 milyar TL’lik yatırımla her yıl 750 milyon kazanacak” - Sayfa 3

Yüce, tüm altyapı, baraj, içme suyu şebekesi, arıtma, kanalizasyon ve yağmursuyu imalatı projeleri dâhil edildiğinde hayata geçirdikleri projelerin maliyetinin yakında 4 milyar TL’yi bulacağını ve Sakarya’ya 100 yıllık tarihi bir proje kazandıracaklarını açıkladı. Yüce, “Sakarya’ya uzun yıllar hizmet edecek dev bir altyapı oluşumunu hazırladık, şehrin yarınlarını garanti altına almak için gündüz gece çalışıyoruz” dedi.

 

“3 milyar TL’lik yatırımla her yıl 750 milyon kazanacak” - Sayfa 4

Darıçayırı Barajı ve Karaman GES

Darıçayırı Barajı’nı 3 milyar TL gibi bir yatırımla hayat geçireceklerini ifade eden Yüce, bu proje hizmete girdiğinde Sakarya’nın enerji üretimiyle yılda 750 milyon TL gelir elde edeceğini açıkladı. Bir başka üretim odaklı yeni nesil proje olan Karaman GES’te 14 bin güneş paneliyle yılda 4 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitede üretim yapacaklarını vurguladı.