USD 32,32
EUR 35,06
ALTIN 2.309,79
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

24 kasım Öğretmenler Günü Ferizli'de kutlandı

Ferizli’de, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli programlarla kutlandı. Sabah saat 10.00’da gerçekleştirilen ilk törende, Ferizli İlçe Kaymakamı Hasan Balcı, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Ferizli İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Yılmaz, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler Ferizli Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'nda bir araya geldi.

24 kasım Öğretmenler Günü Ferizli'de kutlandı
24 Kasım 2022 | 13:09
Son Güncelleme:

Ferizli İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Yılmaz'ın çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, Ferizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda devam etti.

Saat 10.30 da düzenlenen programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programın açılış konuşmasını ise Ferizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yasemin Kozan gerçekleştirdi.

Ardından günün anlam önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Emekli öğretmenlerden Ali Harbi, genç meslektaşlarıyla tecrübesini paylaştı. Görev esnasında birçok ilde öğretmenlik yaptığını anımsatan Harbi, öğretmenler her nerede görev yaparsa yapsın asıl mesleğinin insan yetiştirmek olduğuna vurgu yaptı. Öğretmenin, geçmişten geleceğe köprü kurduğunu belirten Al Harbi, “öğretmenin, milletimizin mevcut yapısını çağdaş değerlerle takviye eden, milli kültürümüze ait yeni zenginliklerin genç kuşaklara aktarılmasını sağlayan, hayatın gerçeklerini, aklın ve bilimin ışığında, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, namus ve şeref çizgisinden ayrılmadan anlatan, öğreten kişi olduğunu söyledi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştiren Ferizli İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Yılmaz, öğretmenlik mesleğinin karşılık olarak parayla ölçülmeyecek kadar değerli, kutsal bir meslek olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin gösteri, şiir ve müzik dinletisi sunduğu program, Ferizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin muallim türküsünü klip olarak sunduğu video gösterimi ile sona erdi.