USD 32,54
EUR 34,99
ALTIN 2.434,85
BIST100 9.771
İHBAR hattı 0552 642 79 79

21 ile çığ uyarısı!

İstanbul ve birçok il için kar ve çığ uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi ile birlikte Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları için milyonlarca vatandaşa çağrıda bulundu.

21 ile çığ uyarısı!
28 Ocak 2022 | 12:17
Son Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde yağan kar yağışlarının kısa bir süre sonra yeniden ortaya çıkacağını belirtti. Peş peşe uyarılar yapan Meteoroloji 5 günlük hava durumu raporunu açıkladı. Kar yağışlarının devam edeceğini belirten Meteoroloji, 21 ile çığ uyarısı yaptı.

YAĞMUR VE KAR GELİYOR

Yağışların, Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Ordu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Hakkari, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevreleri, Sakarya ve Kocaeli'nin kuzeyi ile Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava durumu ve Meteoroloji haberine göre İstanbul için bugün kritik gün. Hava sıcaklıkları mevsim dereceleriin 4 derece üstünde seyrediyor. Bununla beraber kar yağışı İstanbul'da bu sabah saatlerine kadar sürecek.

21 İLE ÇIĞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 il için 'çığ' uyarısı yaptı.

İşte çığ beklenen o iller;

Ağrı, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Muş, Siirt, Trabzon, Van, Şırnak, Artvin, Bitlis, Erzincan, Giresun, Malatya, Rize, Sivas, Tunceli, Bayburt, Ardahan.

Hakkari için ise kar uyarısı yapıldı.

CUMA MEVSİM NORMALLERİNE YAKLAŞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, "Hava sıcaklığı mevsim normallerinin dört derece altında seyrediyor. Bunun devam etmesini bekliyoruz hafta sonuna kadar ancak Cuma günü batı kesimlerden artarak mevsim normallerine yaklaşacağını tahmin ediyoruz" dedi.

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Kar yağışının gece saatlerinde tekrar başladıktan sonra bu sabah saatlerine kadar devam etmesi ve İstanbul'u kar yağışı olarak terk etmesi bekleniyor.

Cuma günü İstanbul'da kar yağışı yok ancak önümüzdeki 3 gün boyunca özellikle gece sıcaklıkları sıfırın altında olacak.

Bu nedenle buzlanma ve don olayı riski İstanbul'da devam ediyor. İstanbul'da yarın hava sıcaklığı en düşük -3, en yüksek 4 derece olacak. En düşük nem oranı %62, en yüksek nem oranı ise %80 olacak.

ANKARA'YA ÖNEMLİ UYARI!

Ankara'da önümüzdeki 3 gün boyunca hafif kar yağışları geçişi var. Gece sıcaklıkları eksi 10 derecenin altında olacak. Kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Gündüz sıcaklıkları da sıfır derecenin altında olacağından dolayı buzlanma ve don uyarısı var.

YURTTA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Çankırı çevreleri ile Eskişehir ve Ankara'nın kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Ordu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Hakkari, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirtçevreleri, Sakarya ve Kocaeli'nin kuzeyi ile Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ!

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.