USD 32,48
EUR 34,78
ALTIN 2.441,30
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

17. İstanbul Bienali Ne Zaman, Nerede Başlıyor?

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 17.si düzenlenecek olan İstanbul Bienali'nin ne zaman yapılacağı belli oldu. Geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla ertelenen 17. İstanbul Bienali, güncel sanatı İstanbullular ile buluşturuyor. Tüm sanatseverlerin sabırsızlıkla beklediği İstanbul Bienali'ne dair merak edilen birkaç nokta var. İstanbul Bienali ne zaman, nerede başlıyor? İstanbul Bienali giriş ücretsiz mi? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

17. İstanbul Bienali Ne Zaman, Nerede Başlıyor?
14 Eylül 2022 | 15:19
Son Güncelleme:

17. İstanbul Bienali geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla ertelenmişti. Sanatseverlerin sabırsızlıkla beklediği o an geldi. 17. İstanbul Bienali, Eylül'de başlıyor.

17. İstanbul Bienali Ne Zaman Başlıyor?

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)'nın 1987 yılından beri düzenlemekte olduğu İstanbul Bienali bu yıl 17. kez sanatseverler ile buluşacak. 17. İstanbul Bienali, 17 Kasım'da kapılarını tüm ziyaretçilerine açacak. Son gün ise 20 Kasım.

17. İstanbul Bienali Mekanları Neresi?

Klasik alanların dışına çıkmak isteyen İKSV, bienali farklı mekan ve yerlere yayıyor. Beyoğlu, Fatih, Kadıköy ve Zeytinburnu'ndaki 12 sergi mekanının haricinde, tüm İstanbul'un dört bir yanındaki sahaf, kitapçı, lokanta, sinema ve hastanelerin yanı sıra bir de radyo istasyonunu mesken olarak tutmuşlar.
17. İstanbul Bienali'nin gerçekleşeceği mekanlar İKSV resmi web sitesinde detaylı bir şekilde paylaşıldı.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi
Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı (PCSAA)
Merkez Rum Kız Lisesi
SAHA Studio
Büyükdere35
Metro İstanbul Yaklaşım Tüneli Taksim
Müze Gazgane
arthereistanbul
Barın Han
The Çinili HAmam
Küçük Mustafa Paşa
Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi

17. İstanbul Bienali Katılımcıları Kimler?

17. İstanbul Bienali'nin küratörlüğünü bu yıl Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh üstleniyor. 500'den fazla katılımcının 50'yi aşkın projesinin yer alacağı bienalde; sanatçı, yazar, düşünür, şair, mimar, araştırmacı, radyo programcısı, balıkçı, komedyen, şef, aktivist, etnomüzikolog, ornitolog, deniz bilimci, kukla ustası ve pek çok müzisyen yer alıyor.
Küratörleri yakından tanımak isteyenler için İKSV detaylı bilgiyi web sitesinden paylaşıyor.

17. İstanbul Bienali Giriş Ücretsiz mi?

İKSV tarafından düzenlenen bienalin girişleri ücretsiz olacak.