15 Temmuz’un 9. Yılı: O Gece Vatan İçin Neler Yapılır, Dünya Gördü
15 Temmuz’un 9. yılında Sakarya halkı yine Demokrasi Meydanı’ndaydı. Gaziler o geceyi anlattı, dualar okundu, 251 şehit rahmetle anıldı. Başkan Alemdar, “15 Temmuz, milletimizin inanç ve cesaretle yeni bir destan yazdığı gündür. Bu millet o gece tanklara, uçaklara karşı imanla direndi. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.
15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam 9 yıl geçti. Darbeye karşı direnişin, dik duruşun ve millet aşkının sembolü olan Sakarya, 15 Temmuz 2016’da ülkesini savunmak için bir araya geldiği Sakarya Demokrasi Meydanı’nda Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Valiliği’nin anma gecesinde yine tek yürek oldu.
Meydan yine Ay Yıldızla süslendi
Meydan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, o gün olduğu gibi Ay Yıldızlı bayrakla süslendi.
Hain gecenin sene-i devriyesinde şehrin cadde ve sokaklarında darbecilerin karşısında dimdik duran, tankların sokağa çıkmaması için kışlaların önünde siper olan ve Sakarya Valiliği’nden ihaneti söküp atan Sakarya’nın insanı o gecenin hatırasını yaşattı.
O gece gösterilen vatan aşkı…
“Zaferin Adı Türkiye” temasıyla düzenlenen anma gecesinde şehadete yürüyen 251 vatan evladı için dualar edildi, o gece gösterilen vatan aşkını anlatan kesitler ekrana yansıtıldı.
Yoğun katılım
Programa Vali Rahmi Doğan, KEFEK Başkanı Çiğdem Erdoğan, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Murat Kaya, Ali İnci, Ertuğrul Kocacık, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Rüştü Topçu, Sakarya İl Jandarma Komutanı Nejdet Karaca, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Sakarya Başsavcısı Hasan Uğurlu, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, ilçe belediye başkanları, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Yasemin Turan, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.