USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

15 Temmuz ruhu Akyazı'da coşkuyla tekrar yaşandı

Akyazı Kaymakamlığı ve Akyazı Belediyesi tarafından organize edilen 15 Temmuz etkinleri 5 yıl dönümünde Akyazı’da coşkuyla gerçekleştirildi.

15 Temmuz ruhu Akyazı'da coşkuyla tekrar yaşandı
16 Temmuz 2021 | 09:34
Son Güncelleme:

15 Temmuz Programı protokol üyelerinin Akyazı merkez aile kabristanlığına yaptığı ziyareti ile başladı. Şehitler için okunan Kuran-ı Kerimin ardından, protokol üyelerinin şehitlerin mezarlarında dualar edildi. Ardından Öğle namazına müteakiben Mevlid-i Şerif ve hatim duası için Akyazı Gazi Süleyman Paşa camiine geçildi. Öğlen namazı öncesi Şehitler için okunan hatimler için dualar yapıldı.

15 Temmuz Ruhu 5 Yıl dönümünde Coşkuyla tekrar yaşanıldı

Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii önünde toplanan ve 15 Temmuz’un 5 Yıl dönümü etkinliklerinde meydanları hınca hınç dolduran vatandaşlar bayrakları ile alanda programı dikkatle izlediler. 15 Temmuz programına Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, STK’lar, Belediye Meclis üyeleri dernekler ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması led ekrandan takip edildi

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde canlı yayın konuşması LED ekranda dinlenmesinin ardından program akışı devam etti. Gazi Süleyman Paşa müezzinleri tarafından vatan uğruna canını feda etmiş tüm şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Vatandaşlara teşekkür

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan ve Akyazı Kaymakamı Yakup Güney konuşmalarında 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. Yıldönümü anma etkinlilerinde muhteşem bir katılımla gösterdikleri ilgi için Akyazılı vatandaşlarımıza teşekkür ettiler. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı 25. dönem Sakarya Milletvekili ve Ali İnci programda konuşma yaparak 15 Temmuz Milli irade ruhunu her yıl coşkuyla yaşayan ve meydanları dolduran Akyazılılara teşekkür etti.

80 bin camide selalar okundu

Program akışı şiir dinletileri, ilahiler ve sine vizyon gösterileri ile devam etti. Akyazı Belediyesi sokaktan sanata tiyatro grubunun 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili hazırladıkları tiyatro gösterisi tüm izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Saat 00:13’de tüm Türkiye’de 80 bin camide okunan sela İlçemizde ayakta dinlenmesinin ardından İlçe Müftümüz tarafından dua yapıldı. Gecenin ilerleyen saatlerine rağmen Akyazılılar doldurdukları meydandan ayrılmak istemediler. İlahi dinletilerinin ardından anma etkinlikleri son buldu.