USD 32,38
EUR 35,02
ALTIN 2.325,98
BIST100 9.107
İHBAR hattı 0552 642 79 79

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE DAVET

Hendek Belediyesi Başkanı Turgut Babaoğlu ain darbe girişiminin 5.yılında Cumhuriyet Meydanında saat 20.00’de başlayacak olan 15 Temmuz Şehitleri anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine tüm vatandaşları davet etti.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE DAVET
14 Temmuz 2021 | 11:36
Son Güncelleme:

KAHRAMAN BÜYÜK TÜRK MİLLETİ

Hendek Kaymakamlığı ve Hendek Belediyesi tarafından hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitleri anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlenecek. Etkinliklere tüm Hendek halkını davet eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir. O karanlık gecede kahraman Türk milleti, Milli mücadele ruhunu aynı kararlılıkla yansıtarak işgalcilerin üstesinden gelmeyi başarmış, tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkıldığının dersini vermiştir. Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, tanklara, uçaklara rağmen asla geri adım atmamış, hainlerin karşısında cansiperane duruş sergilemiştir. Bundan 5 yıl önce, 15 Temmuz 2016 gecesi devletimize ve milletimize karşı başlatılan hain darbe girişimini, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve MHP Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin darbeye karşı dik duruşu, halkımızın ve halkına silah doğrultmayı reddeden askerin direnişiyle kazandık ” dedi.

BAŞKAN BABAOĞLU MEYDANA DAVET ETTİ

Babaoğlu, “15 Temmuz gecesi, demokrasiyle cuntacıların, bağımsızlıkla sömürü düzeninin, millet ile küresel teröristlerin göğüs göğüse çarpıştığı gecedir. O gece, vatanı için hain teröristlere karşı zafer kazanmamızı sağlayan milletimiz, dünyaya örnek olacak nitelikte büyük bir destan yazmıştır. Milletimizin destansı direnişiyle uzun yıllar boyunca sinsice planlar kurarak, devletimizin her kademesinde kümelenen terörist alçaklar, etkisiz hale getirilmiştir. Bu vatana hep beraber sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Allah bizlere bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Hain darbe girişiminin 5. Yılında tüm Aziz Şehitlerimizi ve kahraman gazileri şükranla anıyorum. Perşembe akşamı Hendek Meydanında saat 20.00’de yapılacak olan etkinliklere tüm halkımız davetlidir” dedi.

ANMA PROGRAMI

Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi, Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen programlar 14 Temmuz Çarşamba günü Muammer Sencer Caddesi’nde yapılacak sergi ile başlıyor. Sergide hain darbe teşebbüsünü anlatan fotoğraflar yer alacak. Etkinlikler 15 Temmuz günü saat 10.00’da yapılacak olan şehitlik ziyareti ile devam edecek. Aynı gün öğle namazına müteakip İlçemiz Büyük Camiinde Mevlid-i Şerif okutulacak.

15 Temmuz akşamı Saat 20.00’da ise Cumhuriyet Meydanında Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak olan program şiir dinletisi ve hain darbe girişimini anlatan videoların gösterimi ile devam edecek. Düzenlenecek etkinliklerde pandemi kurallarına riayet edilecek.